Möblerat om en del, :D

Som ni vet så gillar jag heminredning och så vidare. Om man kombinerar detta med mitt stora Michael Jackson intresse blir det ett himla vackert rum. Det enda jag väntar på för att det ska bli komplett är min stora tavla som Joel har kvar i sin lägenhet någonstans. Himla synd att jag inte hade den idag asså.. Men men, tänkte visa hur MITT rum blev iallafall :D Jag är väl rätt nöjd, spikade lite skevt och sådär va, men de är tanken som räknas :D Så om ni har några MJ saker över kan ni la slänga dom på posten till mig? Allt från gamla kassetter, LPskivor och tavlor, speglar, posters och nyhetsartiklar. Gärna tidningar och specialutgåvor ochsåntdärva :D Maila om ni har ngt över. Ni kan ju mailadressen vid detta laget, men eftersom detta är extra roligt så: [email protected]
-
Två fina LP fodral, sjukt bra however, satt en prislapp kvar på 58 kr på den längst ned "we are the world"
Och ni har väl inte missat att jag har en ThrillerJacka också? :D Den är jag mest nöjd med alltså.
HITTADE BARA EN ENDA BILD!
När jag har på mig jackan! Det är skandal!
Tänk den dagen den går sönder kommer jag inte kunna se hur fin den var!

"min psoriasis syns inte längre"

Min psoriasis syns inte längre

Posted on mars 26, 2012

Vi har snart varit på Valle Marina halva tiden och nu syns det knappt att jag har psoriasis längre. Huden börjar bli väldigt brun och len – jag bli lika förvånad varje gång jag kommer hit hur snabbt den läker. Det är svårt att föreställa sig att det inte var alltför länge sedan som kroppen var täckt av psoriasis.

Det är skönt att komma igång med träningen. Jag styrketränar varje morgon klockan sju, sen är det morgongympa. De dagar det inte varit träning har jag gått en skön promenad in till Arguineguin och tillbaka. Det är helt underbart när det är lagom varmt och inte så mycket folk ute, det blir verkligen en skön start på dagen.

Efter morgonträningen är det dags för stranden. Det verkar som att alla i gruppen läker ut bra. Vi har fått en bra sammanhållning, och det är väldigt trevliga och varma människor. Vi tar hand om varandra.

Elisabeth och jag presenterar filmen "Närhet, relation och kärlek"

Det har även varit föreläsningar med olika teman, bland annat kost, motion och så vår läkare Eva som föreläst om psoriasis. Sen har det visats en film som heter “Närhet, relation och kärlek” som på ett bra sätt visar hur det är att leva med en kronisk sjukdom.

Filmen väckte en del känslor och det verkade som att många kände igen sig. Att få träffas och prata är en viktig del i tiden här på Valle. Jag tror att jag kan säga att vi alla tar vara på tiden på olika sätt och uppskattar våra dagar här nere. Det gör så gott för både huden och självkänslan.

Varma hälsningar
Sara

 

Detta är alltså skrivet utav en som just nu är på Valle Marina på klimatvård. Hela inlägget m.m hittar ni på denna länken : http://psoriasisprat.wordpress.com/2012/03/26/min-psoriasis-syns-inte-langre/


Sommarsol i Småland !

Har varit i Vimmerby hos farsan hela helgen. Lillebror A fyllde år så har firat honom lite och sådär. Och gissa vem som kom dit? Fina underbara Kevin! :D så vi har myst i sommarsolen och gått och shoppat, käkat kebab och allt annat nykära gör när sommaren kommer :D Så det har varit härligt. Tänkte slänga upp lite bilder faktistk.
-
Skolmässigt - bara en vecka kvar innan lov ! :D Sen kommer kevin veckan efter, så de två närmaste veckorna lär gå fort. Himla härligt. Filip kommer ju ner också från Uddevalla. Jag får ju finbesök lixom :D Så kommer ha ganska full rulle med girlsen när killarna kommer hit, haha :D Sen fortsätter väl knegandet tills det är dags för Kina. Många tkr jag ska starta en reseblogg. Så gör nog det - på kinesiska, muahaha ;) Nej men ska försöka starta upp en.. :)
-
Min psoriasis har nog aldrig varit värre, om man ine bortser från perioden för två mnader sedan. Måste ta tag i det. Men alltså.. Det är så härligt och jag mår så bra nu ändå när våren kommer! Men skulle behöva ngn push för att fixa ett par veckor med salvor. Är ju så träligt! :) Men sist visade det ju riktiga resultat. Ska visa er en tidningsartikel jag fick från en tjej på mailen med. Har fått två norska böcker om psoriasis från läsare också, riktigt skoj!
-
VI HÖRS FININGAR!
- Anmälingstiden till Tollare har gått ut nu! Jag hoppas så många som möjligt anmälde siiiiiiiiiiiiiiig :D
Så ses vi där! Snälla, hugg tag i mig om ni läst min blogg elr sådär ju! :D

It has been a while.

GLÖM INTE ATT SISTA ANMÄLNINGSDAGEN TILL TOLLARE ÄR IMORGON! Föreslår att alla skickar in sin dammiga blankett eller anmäler sig NU :D Det kommer bli awesome! All fakta ni behöver finns i föregående inlägg jag skrivit om TOLLARE. Jag har haft en sjukt jobbig vecka med massvis av inlämningar, uppsatser och läxor allt annat kul som hör gymnasietiden till! Därför ( fast inte endast därför ) har jag inte bloggat. Nu har jag betat av 3 stora uppgifter på två dagar och det känns så himla bra när det äntligenär gjort! Nu har jag bara en tyskafilm jag ska fixa. Kanske lägger upp den på bloggen? Haha eller kanske inte ;) Jag och min kära Anna ska redovisa en intervju på tyska då. Så vi intervjuade helt enkelt batman och lite andra sköna snubbar medans alla andra tråkmånsar i klassen intervjuade kompisar och lärare. Denna helgalna film ska vi alltså visa upp och skriva en rapport om. Jo det går säkert ur vägen .. Kanske ska slänga in någon rolig bild? Jo men visst. JAG GER ER *TRUMVIRVEL* BILDERNA FRÅN ROADTRIPPEN TILL UDDEVALLAAAAA :D

Live together, Laugh whatever, Love forever!

-

AmandaRomeoHumor :')


SISTA ANMÄLNINGSDAG, NÄSTA FREDAG!

Hejhej! Inbjudningar till Tollare har skickats till medlemmar, Men ni som inte är det och vill anmäla er gör det NU! Jag behöver ett mail med dessa uppgifter om Er: fullständigt namn, adress, personnummer, allergier, speciella önskemål som kost, (veg/laktos osv) Maila allt detta tillsammans med frågor om Ni har sådana. Sedan är ni anmälda och tåg/buss/flygbiljetter beroende på vart ni bor, kommer att skickas med övrig information och inbetalningsblankett blablablaa :) Hoppas många MÅNGA kommer! Vet att ett par läsare anmält sig och det skulle vara kul om NI kom fram och presenterade er och lixom "tja kul oh ses," :D Jag ska ju som sagt vara ledare. Information repeterar jag igen nu då ..
-
Helgen den 13/4-15/4 hålls en kurs på Tollare folkhögskola i Stockholm. Kursen riktar sig till nydebuterade med psoriasis samt nya medlemma mellan 15-25 år. På kursen får vi besök av en hudläkare och chans att ställa frågor, viktiga seminarier, massa roliga aktiviteter såsom brännboll, bastu, tillgång till sporthall. Vi bor i dubbelrum och får sjuuukt god mat ! Skolan ligger nära havet med möjlighet till promenad efter maten, spel och grillning vid vattnet på kvällarna, samt massa annan härlig gemenskap! HAR NI INTE ANMÄLT ER SÅ GÖR DET :D ni kommer inte ångra er iallafall och det är för mig viktigt att träffa andra då man ofta känner sig ensam om sjukdomen.
-
PRIS: 250 KR, då ingår resa tur och retur, mat, logi och boende, massa skoj och lärdom :D
Det spelar ingen roll vart i Sverige ni bor :)
Kram påååååå er :D



Min högt saknade pojkvän..

.. är i vemdalen och åker skidor och gottar sig med varm choklad i värmestugor, utan läxor och massa plugg, utan mottagning elr internet i en vecka. Har inte hört ngt från honom på evigheter. Jo men det är lite tråkigt. Men jag överlever verkligen underligt nog. Hela veckan har varit bra så ska inte gräma mig. Tänkte lägga ut en lite fin bild på honom när vi hade precis varit ute och gått och klättrade upp på ett litet berg och så satt vi där.. Vid uddevallabron och såg ut över havet i den första vårsolen. Det var varmt och vi satt på våra jackor. Isen smälte i stora flak på havet och bilarna dånade förbi, men vi satt tysta & njöt av hela stunden..
-
Yepp han har lagom långt hår och toffs. Som han plattar, för det är supergullkrulligt annars :)

Nya kläder, la la la laaa!

AOOOUFFF! Är helnöjd! Har fått massa nya kläder till min sommargarderob! Kunde inte kommit lägligare. Så det var en lila lång klänning i siden elr satin typ, ganska tajt upptill på ett konstigt sätt. Sedan en svart vanlig snygg väst, en vit vanlig kofta med ngn grej på, och ett skitsnyggt partylinne! :D Så, nu är jag nöjd.. KANSKE ska lägga ut lite bilder men jag är ju sämst på att posa och hålla på. Dessutom tkr jag det är lite fjantigt med dagens outfit och såntdär. Men det är ju inte riktigt dagens outfit så.. ni ksk överlever? :D Jag ska dock plugga ikväll så får se om/när jag lägger ut bilderna. Har nämligen prov i företagsekonomiskit B på fredag. Woopewweoopp!
Ni får lite bilder från helgen nu först :D NE men första bilden var faktiskt från Annas 18årsfest :D
HAHA! Fina A och jag påväg ut för att spela in vår tyskafilm! Jag ska föreställa fanatisk miljösnubbe och fågelskådare typ, medan anna står för liberal sovjetisk ryss typ. Som är brutal mot allt och alla..
Min goda hemgjorda langos från i lördags :D
Yepp, och sista bilden är från när jag målade starwars åt småkusinerna :)
Hejdå sötnosar!

problem för icke medlemmar att anmäla sig till Tollare!

Hejhej! Har fått lite mail om att flera inte har fått inbjudningar till kursen för nydebuterade på Tollare folkhögskola. I senaste numret av psoriasistidningen (är jag mycket medveten om) stod det att man kunde hitta blanketter på ung med psoriasis hemsida. Ni (och jag) har inte hittat där så jag bad de som ville åka att kontakta mig via mail och berätta att de ville åka och ange adress. Jag hade som avsikt att skicka hem blanketter till er så ni kan anmäla er. Nu verkar det strula lite men förhoppningsvis kommer de fram i veckan! :D Tycker fler ska anmäla sig till kursen om ni inte gjort det :D Kommer faktiskt bli awe-some!

S Ö N D A G !

Söndag - Bloody sunday lixom. PLugg hela dagen. Ska försöka fixa klart min praktikrapport men väntar på svar från min handledare på lite frågor. Ska skriva en himla spanskauppsatts om en resa jag gjort elr vill göra också. Skittrist ju.. Vet inte alls vad jag vill göra sen. Har känt mig så nere på senaste tiden - asså skolmässigt. Vill inte plugga. Detta sista 1.5 året jag har kvar på gymnasiet känns som rent onödiga år. Jag bara slösar tid på att gå en ekonomilinje. Jag kommer aldrig jobba med det? Jag vill jobba med människor och språk hallå! Vad gör jag här? Har iallafall bokat en tid med syon på fredag så ska försöka styra upp lite kurser och så.
-
I övrigt så är min psoriasis påväg tillbaka! För en månad sedan var den typ helt borta på överkroppen. Nu känner man hur det kliar och de där små retliga topparna reser sig ur huden igen som snömonster från underjorden. Usch. Måste börja smörja igen. Stör mig verkligen på att använda salvor! Det kletar sig fast på kläder och så måste man dra ut tröjan från kroppen hela tiden och sånt. Ja iallafall, så peppar jag resten av mina läsare att smörja och hålla ut. för snart kommer S O M M A R E N :D DET är ju jättehäfligt! Och jag ska åka till Kina..
-
SÅ har funderat på att låta denna bloggen vila och skapa en ny reseblogg. Vad tror ni om det? :s Kan ju behålla denna och uppdatera ändå men då mest om frågor mail och funderingar ni har? :)
Kram sålänge!

Hey dudes, har svarat på era mail nu! :D

Sååå, alla som har mailat frågor borde har fått svar vid det här laget! Har ni tänkte något mer på Tollare elr? :)Tänkte att jag skulle be någon annan med psoriasis gästblogga. Vad tror ni om den idén? Jag tror det hade blivit awesome! Kevin bloggade ju men det tyckte ni väl inte var så himla roligt eller? Jo det var det, jag tyckte det. Men ska kika lite efter någon som skulle få det förtroendeuppdraget.. :) Iallafall, vad vill ni veta?
-
De flesta som mailar mig berättar ofta om hur brutalt dramatiskt deras liv blivit efter diagnosen. Hur familjesituationen förändrats och hur kompisar har vänt dem ryggen. Jag får höra om folk som blir deprimerade, som inte orkar med skolan och som gör hemska saker med sig själv för deras ohälsa. Så varför blir folk så ledsna?Jag tror det beror mycket på omgivningen, personerna som står en nära, klasskompisar och familj. Men även hur man själv reagerar och förklarar gör ju en del. Att folk vänder er ryggen när de ser era fläckar är inte pga att ni är äckliga, för det är ni inte :) Utan det beror delvis på brist av kunskap hos personen i fråga. 
Rikke sa i somras - "det är inte vi som är äckliga, det är dom andra" :) 
-
Vågar man prata om det visa och vara öppen med sin sjukdom tar omgivningen det på ett annat sätt. Men för att göra det måste man lixom acceptera sin sjukdom och vänja sig vid den, accpetera att det är en del av ensjälv. Jo då, det går. Men jag har träffat folk som är så grymt negativa att ingenting fungerar i deras liv tillslut. Pga inställningen, attityden. Man vill inte, man orkar inte, man hatar sjukdomen och allt som är kopplat till den. Jo men hata på :) DET kommer ju inte förändra någonting iallafall. Det är viktigt att inte gräva ner sig. Att man tar hjälp och ställer frågor till folk som är villiga - som jag :) JAg är ju här för er skull. för jag hade INGEN när jag var nydebuterad. Ta chansen lixom.
-
För er som är nya här på bloggen så finns det mycket inlägg om just psoriasis långt bak i arkivet :) Det finns bilder och fakta, frågor och svar. Ni får jättegärna ställa ytterligare frågor.
-
NU tänkte jag skriva klart min bokrecension på engelska, sedan ska jag fortsätta med trafikkunskap till klockan fem. Usch, utökat schema suger sometimes. Men totally worth it, eller? Sedan bär det iväg till finaste Anna för att mysa med mina små godingar! Ha det sålänge! :D

Skoltankar

Saknar min fina Kevin, det är så knäppt att man vaknar och det känns tomt från sekund ett på dagen utan honom. Varför blir det sådär? Jag ska försöka överleva och fokusera på de typ 10 timmarna plugg jag måste ta tag i egenligen meeeeeeen inte just nu :D
.
Nu sitter jag i skolan igen och väntar på mina vänner som så många gånger förut! Hann itne käka någon frukost idag fast jag satt alarmet på typ en timme tidigare för att jag skulle hinna. Jag snoozade typ i 1.40 timmar. Patetiskt. Så ska käkaf rulle nu. Sedan är det nationella prov i svenska B, wish me good luck lixom. Har studiedag imorrn oh då ska jag oh Anna göra klart våran tyskafilm.. den är ..patetiskt rolig. Såå ikväll blir det girlnight för hela slanten för att kunna chilla morgon! :D
. Lägger upp bilder från världens finaste underbaraste härligaste roadtriphelg idag med :D
-
Kram!

Anmälningar till Tollare!

Hejsan hoppsan!
Det är en del anmälningar, frågor och funderingar som jag fått in på mailen angående Tollare! Jag tycker absolut att fler ska anmäla sig! Det är en jättebra kurs som riktar sig till er som vill veta lite mer. Detta är lixom första steget på resten av erat liv med psoriasis :) Som sagt, vill ni anmäla er och inte fått en blankett i brevlådan så maila mig! Skriv er adress, frågor osv :) Kursen riktar sig till nydebuterade med psoriasis elr nya medlemmar. Ibland har vi tagit emot folk som är intresserade eller har familjemedlemmar med det, åldern är 15-25 år men det har nog varit både nått år äldre och yngre genom åren. Dock har nydebuterade i rätt ålder förtur. Tycker absolut fler ska anmäla sig, choppchopp, sätt igång! :D Vill se inkorgen lysa gul i eftermiddag :D
.
Nu ska jag förbereda mig inför 4 lektioner tyska med årskurs 6-9 (:
Puss!

RSS 2.0