Kevin gästbloggar!

-
Hej. Mitt namn är Kevin och jag är för nuvarande Amandas pojkvän. :)
-
Ni kanske har läst någon snutt om mig här eller där på bloggen innan men detta är första gången som jag själv ska skriva om något. Så jag tänkte passa på att prata lite om mig själv och min syn på psoriasis, eftersom det är ju vad den här bloggen handlar om.
-
Som sagt, mitt namn är Kevin. Jag är 16 år (oooh... yngre än Amanda..), 1.89 m lång, har brunt jättekrulligt hår som jag brukar platta och blå ögon. Jag går första året på ett gymnasium i Trollhättan som heter Ljud- och Bildskolan där jag pluggar programmering. Inriktat på spel, så spelprogrammering alltså. Jag gillar att spela, har spelat tv-spel sen jag var två år gammal och älskar att vara kreativ. Jag brukar pilla en del med foto- och videoredigering, målar lite smått ibland och älskar nu också att programera. Jag har spelat badminton i ett par år vilket jag också tycker är kul, men annars så kretsar mina intressen för det mesta runt mina vänner eller spel. Oftast både vänner och spel. Mat också! Jag älskar att äta!
-
Jag träffade Amanda för ungefär tre och ett halvt år sedan, på mitt första sommarläger med "Ung med Psoriasis". Vi träffades bara några dagar det lägret men höll kontaktet under ett helt år frams till nästa läger. Och sen dess har vi velat lite fram och tillbaka, men nu är allt bra och underbart. :D
-
Jag fick iallafall min psoriasis när jag var fyra år gammal. Jag upptäckte det först som en sårskorpa på knäet, men mina föräldrar tyckte det såg konstigt ut så de tog mig till en doktor där jag fick reda på att jag hade psoriasis. Men efttersom jag var så liten så förstod jag ju inte vad det innebar mer än att jag vartvungen att smörja mig med jobbiga, kletiga salvor. Men att växa upp med psoriasis har nog ändå varit en fördel för mig. Under min uppväxt har jag aldrig tyckt att jag varit ful eller äcklig på grund av min psoriasis, och om någon undrar vad det är så har jag glatt förklarat det för dom. Jag har bara sett det som något naturligt, och på grund av detta har många andra också inte brytt sig direkt. Jag tror att om jag hade gjort en stor grej av det så hade många andra uppmärksammat det också, vilket hade varit väldigt jobbigt för mig. Men jag har också haft väldigt tur i livet med förstående och schyssta vänner. :)
-
Idag så påvärkas jag inte så mycket av min psoriasis, även om den har spridit sig över hela kroppen. Jag har i hårbottnen, över hela magen, rygg, ben, armar och börjar få lite smått på fotknölarna. Jag har dock sluppit jobbiga ställen som ansikte, handflattor eller undersidan av foten, vilket jag är glad för då detta kan medföra en del praktiskt jobbiga problem. Att smörja mig har blivit en normal sak för mig eftersom jag är uppväxt med det, även om man slarvar ibland. :)  Rent psykiskt så bryr jag mig verkligen inte. Men jag är lite av en sådan person också, jag har lätt att inte bry mig eller ignorera saker som jag anser inte är värt att lägga ner tid på. Men sasmtidigt bryr jag mig mycket om hur jag ser ut, jag ser gärna snygg ut och klär mig bra. Men jag anser själv att min psoriasis varken är ful eller äcklig och bryr mig därför inte alls om vad andra tycker och tänker om den.
-
Vi får väll se om jag dyker upp här någon mer gång, det var trevligt att gästblogga iallafall. Ha det bra!

Life of a teacher!

Har just lyssnat på en föreläsning om Indien.
Min handledare är typ från eh, ngt land.
Oh hon som hade föreläsningen idag var från indien.
Det var jätteintressant att lyssna på och väldigt inspirerande.
Hon hade gjort en resa tillbaka till sitt barnhem 2007.
Hon var 3 månader när hon kom till Sverige.
Så fick man se massa bilder på skolor, barn, landskap.
MÅSTE-RESA kände jag då :)
.
Så det ska jag göra.
Pratade med fina Kev igår, behövde rensa tankarna.
Det känns mycket bättre nu iallafall.
Det är klart jag ska resa, men man har ju massa OM i bakhuvudet.
Vad händer OM min mamma dör oh jag inte hinner säga hejdå lixom.
Nej men vad händer OM jag blir rånad.
OM jag inte hittar en bostad.
Ja ni fattar! Men so, jag ska va lite modigare.
Man måste ju våga lite i livet också :o
.
Nu har jag som fröken 1.5 timmes rast - toppen!
Har fått låna en dator så fördriver tiden effektivt (;
Har druckit massvis med varm choklad från deras kaffeautomat.
Skitgott, helt asmätt ju >.<
Iallfall, i eftermiddag slutar jag tidigt (halv2).
Då ska jag gå och ta en fika med Filippa oh sen plocka upp Kev.
.
På söndag är mina 3 veckors praktik över.
Då är det tillbaka till tråkiga Vetlanda som gäller.
Skola i typ 500 år innan påsklovet. Sen Kina..
Oh vad härligt!
-
Delar med mig på en bild på mig & Mamma, för jag saknar henne!

Anmälan till Kursen på Tollare folkhögskola!

Cizzi
jag undrar vart går man in och anmäler sig för det där ?

Flickan med psoriasis svarar: 
Jo, fakta över huvudtaget om Kursen!
Kursen riktar sig främst till dig som är mellan 15-25 år. Oh nyss fått sjukdomen eller blivit medlem i UNG med psoriasis förbund. Kursen är den13-15 april på Tollare folkhögskola i Stockholm och jag rekomenderar starkt att alla som har möjlighet åker. Självklart får man anmäla sig om man har nära och kära med sjukdomen och vill veta mer eller så, men de nydebuterade har lite förtur :) Tycker så många som möjlig ska anmäla sig för det är en sjukt bra kurs faktiskt :) Har varit på den 4 år i rad, man har föreläsningar äter MASSA god mat och har möjlighet till aktiviteter på kvällen som karaoke, spel, bastu promenad vid havet, sporthall m.m ! Man bor i dubbelrum med jämnårig eller om man önskar själv. Kom igen nu läsare! Kryp ut ur era håler och ta en tripp till Stockholm, ni kmr inte ångra det! :)

Kostnad: 250 kr och då ingår en sjukt massa saker, resa tur och retur, mat, logi, boende. Vet inte om det är ngn extra kostnad om man vill bo ensam i ett rum, men tror inte det. Inbjudan till kursen sänds till alla medlemar på posten och för er som inte är medlemmar gör såhär:
.
ALLA NI SOM ÄR INTRESSERADE AV KURSEN, HAR FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR ELLER VILL ANMÄLA ER KAN GÖRA DET GENOM ATT SKICKA ETT MAIL TILL MIG MED ER ADRESS! SÅ SER JAG TILL ATT ANMÄLNINGSBLANKETTER HAMNAR I ER BREVLÅDA :)
.
Maila mig på: [email protected]
ALLA BORDE TA CHANSEN, DET ÄR SÅ LÄRORIKT OCH MAN MÅR MYCKET BÄTTRE EFTERÅT :)
DESSUTOM, ska jag vara ledare i år! Skulle va sjukt kul och träffa lite läsare :)


TILL MEDLEMMAR I PSORIASISFÖRBUNDET

Slå upp sidan 29 i psoriasistidningen, nr 1 2012.
Och läs heeeela sidan om mig / egoboost.
Nej jag lobbar för kursen på tollare folkhögskola!
Information kommer inom kort. :D

inception - en tanke som vägrar försvinna..

Jag vill resa.
Gör saker av mitt liv.
Jag vill se kulturer, lära mig språk och se världen.
Så nu ska jag göra det.
Jag ska åka till Kina.
Men sen då?
.
Jo, sen efter studenten, fick jag reda på idag, Så ska jag åka utomlands ett år. Jobba, se världen. Jag har aldrig känt mig så glad. Frågan är bara vart jag ska åka. Så kommer alla tusen möjligheter och blandar sig med alla jobbiga tankar som; Mina bröder kommer va tonåringar när jag kommer hem & Mina vänner kommer hitta andra vänner, glömma bort mig och skaffa familj. Min pojkvän ksk gör slut för han itne orkar ha mig på resande fot. Jo men visst, hur mycket är det värt egetnligen? Hur mycket ska man göra för sin egen skull och sin egna lycka? Ska man satsa allt för att nå sina egna mål eller gå halvvägs in och nöja sig med ett par resor? Jag vet faktiskt inte vad ni tycker, Men jag tänker gå all in. Det kanske låter egoistiskt. Men hela livet har jag lärt mig att man ska tänka själv, följa sina drömmar, göra som man själv vill, rösta på det som passar een själv bäst och inte på det majoriteten väljer. Så nu ska jag resa. Massvis. Det får kosta vänner, tid och pojkvän. Men om det är en ömsesidig relation man har, så kommer det inte kosta någonting. Utan alla kommer stå kvar. Ha välkommen-hem-fester och bjuda in mig på sina bröllop. Och jag kommer köpa hem krumiluriga öronhängen till mina vänner, och souvenirer och föremål till mina nära och tuffa kläder åt brossorna. Det är klart man ska leva sitt liv. Oavsett. För det är bara du själv som kommer sitta med femhundratjugo ungar framför tv'n en dag och inser att du ville ju egentligen utbilda dig tre år till, eller du ville ju EGENTLIGEN vara aupair ett år. Nejnej, allt det där kommer komma tids nog. Så lev nu när du inte har förpliktelser och när du kan lämna saker ett år. För sen, sen ska man njuta av tiden med sin egna nybildade familj. oh se tillbaka på åren som gått, le vid tanken att man gjorde allt man ville göra, och nu sitter precis där man vill med dom man älskar.
Så, vad vill ni mer erat liv? :)
Vart vill ni komma med era liv? Vad vill ni göra med den tid på jorden ni får?

In the land of longlost dreams.

Vi gick upp du & jag.
Tog med oss varm oboy och en baguett.
Sen satt vi där i den varma vårsolen vid havet.
Såg isblocken säras och sjunka vid vågorna av båtarna påväg till hamnen.
Sen gick vi hem du & jag.

Psoriasis rage (;

Aw yeah, Hittade denna underbara ragecomicN oh tänkte dela den med er ;)
Nu ska jag plugga psykologi oh sedan spela skyrim med finaste Kev !
Ksk slänger ut en liten bildbomb från min vistelse här sen med :)

Psoriasis och piercingar!

"Hej, hittade nyss in på din blogg! Har också psoriasis och gjorde en navelpiercing för 1,5 år sen. Sa att jag hade psoriasis, men dom sa inget om några risker, så körde bara. När jag hade haft den i ett år och tre månader så fick jag psoriasis runt båda hålen. Vill bara varna dig.. har nu tagit ut min piercing och hoppas på att det försvinner.. Vad får du för behandling mot din psoriasis? Kram!"

Flickan med psoriasis svarar:
Hejdu! Tack för varningen hehe. Iallafall så har jag med haft piercingar, två stycken, plus att jag har en i läppen nu :) Förstår att du inte fick ngn varning från piercaren (tolkar det som att det var hen som inte sa ngt om risker), för det första vet ju inte alla vad psoriasis är, oh för det andra bör man rådfråga läkare eller ngn kunnig person om risker om man vill veta om dem. Att man får psoriasis på magen, bålen osv är ju våldigt vanligt. Vet fler än du som fått psoriasis vid navelpiercingen. Jag hade dock inte tagit ur den eftersom att fläckarna försvinner med lite kortison :) Jag hade ca 1 månad efter min labretpiercing så fick jag en liten rund fläck precis på hålet, behandlade det snarast i ksk 3-5 dagar sedan var det borta, oh det har inte kommit tillbaka. Min egna hypotes är att man mer sällan får psoriasis i ansiktet än på bålen oh det är nog drf fler får psoriasis vid ex naveln. Iallafall så BEHANDLA så fort du märker av sjukdomen. Även om du tagit ur piercingen nu så räcker det inte med att hoppas på att den försvinner, du måste behandla den :) Mot min psoriasis använder jag kortisonsalvor. Jag har testat lite olika metoder men salvorna verkar vara effektivast även om jag personligen föredrar naturläkemedel eller så.

HOPPAS DET VAR SVAR PÅ FRÅGAN :)

Gamal bild då jag hade ögonbrynspiercingen..

I somras med min labret, lägg märke till psoriasisen i hårfästet.


Jag kanske ska skirva ett inlägg om psoriasis och piercingar också, var tkr ni?

Nattdiktaren Amanda!

Det är så himla härligt att somna berdvid någon man tycker om.
Det är ännu bättre att vakna bredvid någon man älskar.
Snooza i 5 dyrbara minuter varje morgon, medans man skedar.
.
Det är så himla härligt att komma hem efter en tuff dag.
Bara för att mötas av de där ögonen som man förälskat sig i.
Det är helt underbart att få uppleva allt det här.
.
Nu sitter jag här i sängen, har skrivit klart och planerat en tyskalektion inför imorgon.
Så ligger han här bredvid så sårbar och andas tungt.
Så otroligt fin och underbar med täcket löst liggande över axeln.
.
Ibland känner man sig sådär fullkomlig.
Lite sådär att alla bitar faller på plats och man ler för sig själv.
Ett sånt där ögonblick där man inser vad som är viktigt för en.
.
Så vad gör man då när alla dessa känslor bara svallar?
När man inte finner ro att sova?
När man insett vad som är värdefullt och underbart?
.
Jag ska bara lägga mig bredvid honom.
Viska att jag älskar honom.
Sen ska jag sova, bara för att kunna vakna upp till ännu en sånhär dag..
.
Godnatt

Svar till Peter!

Peter berättade lite om att han hade köpt en såndär kam som jag tipsade er om.
Han tyckte dock inte den fungerade så bra och undrade om han gav upp för lätt.
Jag höll på bara några veckor men slutade pga eh.. lathet elr glömde den elr ngt.
MEN, jag märkte oerhörd skillnad på min hårbotten.
Jag tycker absolut man ska följa anvisningarna osv och ha tålamod.
MEN har man testat det då är det ksk inget som funkar för just DIG.
Och så är det, olika asker passar olika människor. :)
Peter tyckte dock att jag skulle tipsa om att man kan köpa ett vanligt solarium,
oh sen montera in UVB-rör. Så kan man sola hemma.
Man slipper då kostnaden till sjukhus osv.
Den totala kostnaden var ca 2500 för allt skrev Peter.
TACK FÖR ERFARENHETSDELNINGEN :)
Svarar på fler frågor snart!
.
Är på praktik i Uddevalla denna veckan och vecka 9.
Yepp, ska vara språklärare, oh yeah!
Jo men har haft 4 olika klasser som går årskurs 7.
Får mig att fundera på hur jag såg ut då.
Hur jag betedde mig.
En del är superhärliga, en del inte.. eh.
Snart hem till fina familjen lövgren!
Peace out dudes!
.
GRATTIS TILL MIN FINA VÄN ANNA SOM FYLLER 18 ÅR IDAG!
OCH DESSUTOM ÄR DET ALLA HJÄRTANS DAG!
.
Tror bilden är tagen sommaren mellan 7an oh 8an..
Liten plutt man var.. lite smågulligt.
Knäppt att det är typ 5 år sedan .. sick

Svar till Emma!

"Har följt din blogg ett tag. Jag har också psoriasis.. skickade till dig för ett tag sen och frågade hur du gick till väga när du fick ersättning från trygg hansa. Nu har jag gått igenom allt på trygg hansa & skickat iväg mina foto :) Jag fick bara ersättning för vanprydande ärr. Inte för psykisk och fysisk hälsa. Vad fick du och för vad?"

Svar:
Jag fick ju först pengar för hur mina ärr var, dvs fysiska hälsan eller som du söger vanprydande ärr. Sen fick jag också ersättning för hur jag mådde psykiskt ang psoriasisen. Jag tror att detta kan variera beroende på vilket försäkringsbolag man har oh vem man talar med. Det är säkert jätteolika mellan olika som sagt. Jag kan bara dela med mig av det jag varit med om :)

Bloggen dammar igen! Ska svara på era frågor!

Har fått en del mail och frågor, ända sedan januari och har inte svarat.
Ber 1000 ggr om ursäkt, har varit sjuk i en vecka nu.
Varit helt golvad, imorgon åker jag till Uddevalla och ska vara där i 3 veckor.
Gör en praktik som språklärare där :)
Ska svara på frågorna innan Tisdag helt klart!
Ikväll ska jag på 18årsfest!
Min finaste, bästa vän fyller år!
Så.. jag kommer inte uppdatera mer idag/imorgon :)
Hoppas ni hänger er kvar ändå.
Finns ju massvis att läsa i arkivet ni som undrar.
En del frågor går att få svar på där :)
Kramkram!

RSS 2.0